• Bæredygtige produkter
  • Premium produkter
  • Shop sikkert hos Trusted Shops

Vilkår og betingelser

Indholdsfortegnelse:

Artikel   1 - Definitioner
Artikel   2 - Identitet af den erhvervsdrivende
Artikel   3 - Anvendelighed
Artikel   4 - Tilbuddet
Artikel   5 - Aftalen
Artikel   6 - Fortrydelsesret
Artikel   7 - Forbrugerens forpligtelser i fortrydelsesperioden
Artikel   8 - Udøvelse af fortrydelsesretten af forbrugeren og omkostninger derved
Artikel   9 - Den erhvervsdrivendes forpligtelser ved fortrydelse
Artikel 10 - Undtagelser fra fortrydelsesretten
Artikel 11 - Prisen
Artikel 12 - Overensstemmelse og garanti
Artikel 13 - Levering og udførelse
Artikel 14 - Løbende aftaler: varighed, opsigelse og forlængelse
Artikel 15 - Betaling
Artikel 16 - Klageprocedure
Artikel 17 - Tvister
Artikel 18 - Yderligere eller afvigende bestemmelser

 

Artikel 1 - Definitioner

I disse betingelser forstås følgende:

  1. Supplerende aftale: en aftale, hvor forbrugeren erhverver produkter, digitalt indhold og/eller tjenester i forbindelse med en fjernsalgsaftale, og disse produkter, digitale indhold og/eller tjenester leveres af den erhvervsdrivende eller af en tredjepart på grundlag af en aftale mellem denne tredjepart og den erhvervsdrivende;
  2. Fortrydelsesperiode: den periode, hvor forbrugeren kan gøre brug af sin fortrydelsesret;
  3. Forbruger: den fysiske person, der ikke handler til formål, der vedrører hans handels-, forretnings-, håndværks- eller erhvervsaktivitet;
  4. Dag: kalenderdag;
  5. Digitalt indhold: data, der produceres og leveres i digital form;
  6. Løbende aftale: en aftale, der indebærer regelmæssig levering af varer, tjenester og/eller digitalt indhold over en bestemt periode;
  7. Varigt medium: ethvert middel – herunder e-mail – der gør det muligt for forbrugeren eller den erhvervsdrivende at gemme information, der er personligt rettet til ham, på en måde, der muliggør fremtidig konsultation eller brug i en periode, der er tilpasset det formål, informationen er beregnet til, og som gør det muligt at reproducere den lagrede information uændret;
  8. Fortrydelsesret: muligheden for forbrugeren til at fortryde en fjernsalgsaftale inden for fortrydelsesperioden;
  9. Erhvervsdrivende: den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter, (adgang til) digitalt indhold og/eller tjenester til forbrugere på afstand;
  10. Fjernsalgsaftale: en aftale, der indgås mellem den erhvervsdrivende og forbrugeren inden for rammerne af et organiseret system for fjernsalg af produkter, digitalt indhold og/eller tjenester, hvor der indtil aftalens indgåelse udelukkende eller delvist anvendes en eller flere metoder til fjernkommunikation;
  11. Standardfortrydelsesformular: den europæiske standardformular for fortrydelse, der er inkluderet i bilag I til disse betingelser. Bilag I behøver ikke at blive stillet til rådighed, hvis forbrugeren ikke har fortrydelsesret i forbindelse med sin ordre;
  12. Fjernkommunikationsteknik: et middel, der kan anvendes til at indgå en aftale, uden at forbrugeren og den erhvervsdrivende samtidig behøver at være til stede i samme rum.

Artikel 2 - Identitet af den erhvervsdrivende

Handelsonderneming Pragma B.V., der opererer under navnet/navnene Toys and Garden
Kruisboog 32
3905TG Veenendaal
Nederland
Telefonnummer: +31 (0) 318 - 237697 (man-fre fra 8:30 – 17:00)
E-mailadresse: [email protected]
KvK-nummer: 08080816
Momsnummer: NL810362557B01

Artikel 3 - Anvendelighed

  1. Disse generelle betingelser gælder for ethvert tilbud fra den erhvervsdrivende og for enhver fjernsalgsaftale, der indgås mellem den erhvervsdrivende og forbrugeren.
  2. Inden fjernsalgsaftalen indgås, stilles teksten til disse generelle betingelser til rådighed for forbrugeren. Hvis dette ikke er muligt, vil den erhvervsdrivende, inden fjernsalgsaftalen indgås, angive, hvordan de generelle betingelser kan ses, og at de vil blive sendt gratis efter anmodning fra forbrugeren.
  3. Hvis fjernsalgsaftalen indgås elektronisk, kan teksten til disse generelle betingelser gøres tilgængelig elektronisk på en måde, så forbrugeren nemt kan gemme den på et varigt medium. Hvis dette ikke er muligt, vil det blive angivet, hvor betingelserne kan læses elektronisk, og at de kan sendes gratis elektronisk eller på anden måde efter anmodning fra forbrugeren.
  4. Hvis der ud over disse generelle betingelser også gælder specifikke produkt- eller servicebetingelser, finder stk. 2 og 3 tilsvarende anvendelse, og forbrugeren kan i tilfælde af modstridende betingelser altid påberåbe sig den mest gunstige bestemmelse.
  • Aftalen indgås, med forbehold for bestemmelserne i stk. 4, på det tidspunkt, hvor forbrugeren accepterer tilbuddet og opfylder de dertil knyttede betingelser.
  • Hvis forbrugeren har accepteret tilbuddet elektronisk, bekræfter virksomheden straks modtagelsen af accepten elektronisk. Så længe modtagelsen af denne accept ikke er bekræftet af virksomheden, kan forbrugeren ophæve aftalen.
  • Hvis aftalen indgås elektronisk, træffer virksomheden passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre sikkerheden ved elektronisk dataoverførsel og sikrer et sikkert online-miljø. Hvis forbrugeren kan betale elektronisk, vil virksomheden træffe passende sikkerhedsforanstaltninger.
  • Virksomheden kan, inden for lovens rammer, undersøge, om forbrugeren kan opfylde sine betalingsforpligtelser samt alle de fakta og faktorer, der er vigtige for en ansvarlig indgåelse af en fjernkontrakt. Hvis virksomheden på baggrund af denne undersøgelse har gode grunde til ikke at indgå aftalen, har den ret til at afvise en bestilling eller anmodning med begrundelse eller knytte særlige betingelser til gennemførelsen.
  • Virksomheden vil senest ved levering af produktet, tjenesten eller det digitale indhold til forbrugeren vedlægge følgende informationer skriftligt eller på en sådan måde, at forbrugeren let kan gemme dem på et varigt medium:
    a. virksomhedens besøgsadresse, hvor forbrugeren kan indgive klager;
    b. betingelserne for og måden, hvorpå forbrugeren kan udnytte sin fortrydelsesret, eller en tydelig erklæring om udelukkelsen af fortrydelsesretten;
    c. information om garantier og eksisterende service efter køb;
    d. prisen inklusive alle skatter for produktet, tjenesten eller det digitale indhold; leveringsomkostningerne, hvis relevant; samt betalings- og leveringsbetingelserne;
    e. kravene for opsigelse af aftalen, hvis den har en varighed på mere end ét år eller er tidsubegrænset;
    f. hvis forbrugeren har en fortrydelsesret, det standardiserede fortrydelsesformular.
  • Ved en løbende aftale gælder bestemmelserne i det foregående afsnit kun for den første levering.
  • Enhver aftale indgås med forbehold for tilstrækkelig tilgængelighed af de relevante produkter.
  • Artikel 6 - Fortrydelsesret

    For produkter:

    1. Forbrugeren kan ophæve en aftale om køb af et produkt inden for en fortrydelsesperiode på mindst 14 dage uden at give nogen grund. Virksomheden må spørge forbrugeren om årsagen til fortrydelsen, men kan ikke pålægge forbrugeren at angive sin(e) grund(e).
    2. Den i stk. 1 nævnte fortrydelsesperiode starter dagen efter, at forbrugeren eller en tredjepart, udpeget af forbrugeren, som ikke er transportøren, har modtaget produktet, eller:
      a. hvis forbrugeren har bestilt flere produkter i samme ordre: den dag, hvor forbrugeren eller en udpeget tredjepart har modtaget det sidste produkt. Virksomheden kan, hvis den tydeligt har informeret forbrugeren om dette før bestillingsprocessen, afvise en ordre med produkter med forskellige leveringstider;
      b. hvis leveringen af et produkt består af flere forsendelser eller dele: den dag, hvor forbrugeren eller en udpeget tredjepart har modtaget den sidste forsendelse eller del;
      c. ved aftaler om regelmæssig levering af produkter over en periode: den dag, hvor forbrugeren eller en udpeget tredjepart har modtaget det første produkt.

      For tjenester og digitalt indhold, der ikke leveres på et fysisk medium:
    3. Forbrugeren kan ophæve en aftale om en tjenesteydelse og en aftale om levering af digitalt indhold, der ikke leveres på et fysisk medium, inden for mindst 14 dage uden at angive nogen grund. Virksomheden må spørge forbrugeren om årsagen til fortrydelsen, men kan ikke forpligte forbrugeren til at angive sin(e) grund(e).
    4. Den i stk. 3 nævnte fortrydelsesperiode begynder dagen efter aftalens indgåelse.

    Artikel 7 - Forbrugerens forpligtelser i fortrydelsesperioden

    1. I fortrydelsesperioden skal forbrugeren behandle produktet og emballagen med omhu. Han må kun pakke produktet ud eller bruge det i det omfang, det er nødvendigt for at fastslå produktets art, egenskaber og funktion. Udgangspunktet herfor er, at forbrugeren kun må håndtere og inspicere produktet, som han ville have lov til i en butik.
    2. Forbrugeren er kun ansvarlig for en værdiforringelse af produktet, der skyldes en håndtering af produktet, der går ud over det tilladte i stk. 1.
    3. Forbrugeren er ikke ansvarlig for en værdiforringelse af produktet, hvis virksomheden ikke har givet ham alle lovpligtige oplysninger om fortrydelsesretten før eller ved aftalens indgåelse.

    Artikel 8 - Udøvelse af fortrydelsesretten af forbrugeren og omkostningerne derved

    1. Hvis forbrugeren gør brug af sin fortrydelsesret, meddeler han dette til virksomheden inden for fortrydelsesfristen via standardfortrydelsesformularen eller på anden utvetydig måde.
    2. Så hurtigt som muligt, men senest 14 dage efter den dag, hvor meddelelsen i stk. 1 er afgivet, returnerer forbrugeren produktet eller afleverer det til (en repræsentant for) virksomheden. Dette er ikke nødvendigt, hvis virksomheden har tilbudt at afhente produktet selv. Forbrugeren har overholdt returneringsfristen, hvis han sender produktet tilbage, inden fortrydelsesfristen er udløbet.
    3. Forbrugeren returnerer produktet med alt medfølgende tilbehør, så vidt muligt i original stand og emballage, og i overensstemmelse med de rimelige og klare instruktioner fra virksomheden.
    4. Risikoen og bevisbyrden for korrekt og rettidig udøvelse af fortrydelsesretten ligger hos forbrugeren.
    5. Forbrugeren bærer de direkte omkostninger ved returneringen af produktet. Hvis virksomheden ikke har oplyst, at forbrugeren skal bære disse omkostninger, eller hvis virksomheden angiver at ville bære omkostningerne selv, skal forbrugeren ikke betale for returneringen.
    6. Hvis forbrugeren fortryder efter udtrykkeligt at have anmodet om, at tjenesteydelsen eller leveringen af gas, vand eller elektricitet, der ikke er gjort klar til salg i en begrænset mængde eller volumen, påbegyndes i fortrydelsesperioden, skylder forbrugeren virksomheden et beløb, der står i forhold til den del af aftalen, som virksomheden har opfyldt på tidspunktet for fortrydelsen, sammenlignet med den fulde opfyldelse af aftalen.
    7. Forbrugeren bærer ingen omkostninger for udførelsen af tjenester eller levering af vand, gas eller elektricitet, der ikke er gjort klar til salg i en begrænset mængde eller volumen, eller for levering af fjernvarme, hvis:
      a. virksomheden ikke har givet forbrugeren de lovpligtige oplysninger om fortrydelsesretten, refusion af omkostninger ved fortrydelse eller standardfortrydelsesformularen, eller;
      b. forbrugeren ikke udtrykkeligt har anmodet om påbegyndelsen af udførelsen af tjenesten eller leveringen af gas, vand, elektricitet eller fjernvarme i fortrydelsesperioden.
    8. Forbrugeren bærer ingen omkostninger for den fulde eller delvise levering af digitalt indhold, der ikke leveres på et fysisk medium, hvis:
      a. han ikke udtrykkeligt har givet sit samtykke til at begynde opfyldelsen af aftalen inden fortrydelsesfristens udløb;
      b. han ikke har anerkendt, at han mister sin fortrydelsesret ved at give sit samtykke; eller
      c. virksomheden har undladt at bekræfte denne erklæring fra forbrugeren.
    9. Hvis forbrugeren gør brug af sin fortrydelsesret, ophæves alle tilknyttede aftaler automatisk.

    Artikel 9 - Virksomhedens forpligtelser ved fortrydelse

    1. Hvis virksomheden muliggør elektronisk meddelelse om fortrydelse fra forbrugeren, sender den straks en bekræftelse på modtagelsen af denne meddelelse.
    2. Virksomheden refunderer alle betalinger fra forbrugeren, inklusive eventuelle leveringsomkostninger opkrævet af virksomheden for det returnerede produkt, uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter den dag, hvor forbrugeren har meddelt virksomheden sin fortrydelse. Medmindre virksomheden tilbyder at afhente produktet selv, kan den afvente tilbagebetalingen, indtil den har modtaget produktet, eller forbrugeren har bevist, at han har returneret produktet, alt efter hvad der sker først.
    3. Virksomheden anvender det samme betalingsmiddel til tilbagebetalingen, som forbrugeren har anvendt, medmindre forbrugeren accepterer en anden metode. Tilbagebetalingen er gratis for forbrugeren.
    4. Hvis forbrugeren har valgt en dyrere leveringsmetode end den billigste standardlevering, er virksomheden ikke forpligtet til at tilbagebetale de ekstra omkostninger for den dyrere metode.
    Artikel 10 - Udelukkelse af fortrydelsesretten

    Erhvervsdrivende kan udelukke følgende produkter og tjenester fra fortrydelsesretten, men kun hvis den erhvervsdrivende tydeligt har angivet dette i tilbuddet eller i det mindste inden aftalens indgåelse:
    1. Produkter eller tjenester, hvis pris er bundet til udsving på finansmarkedet, som den erhvervsdrivende ikke har indflydelse på, og som kan forekomme inden for fortrydelsesfristen;
    2. Aftaler, der er indgået under en offentlig auktion. En offentlig auktion forstås som en salgsmetode, hvor produkter, digitalt indhold og/eller tjenester tilbydes af den erhvervsdrivende til forbrugeren, der er fysisk til stede eller har mulighed for at være fysisk til stede ved auktionen under ledelse af en auktionarius, og hvor den vindende byder er forpligtet til at tage imod de købte produkter, digitale indhold og/eller tjenester;
    3. Tjenesteydelser, efter at tjenesten er fuldt ud udført, men kun hvis:
      a. udførelsen er påbegyndt med forbrugerens udtrykkelige forudgående samtykke; og
      b. forbrugeren har erklæret, at han mister sin fortrydelsesret, så snart den erhvervsdrivende har opfyldt aftalen fuldt ud;
    4. Pakkeophold som defineret i artikel 7:500 BW og aftaler om persontransport;
    5. Aftaler om tjenesteydelser vedrørende indkvartering, hvis aftalen indeholder en bestemt dato eller periode for udførelse, og andet end til boligformål, godstransport, biludlejningstjenester og catering;
    6. Aftaler vedrørende fritidsaktiviteter, hvis aftalen indeholder en bestemt dato eller periode for udførelsen heraf;
    7. Produkter fremstillet efter forbrugerens specifikationer, som ikke er præfabrikerede, og som er fremstillet på grundlag af et individuelt valg eller beslutning fra forbrugeren, eller som tydeligt er beregnet til en bestemt person;
    8. Produkter, der hurtigt kan forringes eller har en begrænset holdbarhed;
    9. Forseglede produkter, som af sundheds- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnede til returnering, og hvor forseglingen er blevet brudt efter levering;
    10. Produkter, der efter levering er uigenkaldeligt blandet med andre produkter på grund af deres natur;
    11. Alkoholiske drikke, hvis pris blev aftalt ved aftalens indgåelse, men hvor levering først kan finde sted efter 30 dage, og hvis faktiske værdi afhænger af markedssvingninger, som den erhvervsdrivende ikke har indflydelse på;
    12. Forseglede lyd- og videooptagelser samt computersoftware, hvor forseglingen er blevet brudt efter levering;
    13. Aviser, tidsskrifter eller magasiner, undtagen abonnementsaftaler;
    14. Levering af digitalt indhold, der ikke leveres på et fysisk medium, men kun hvis:
      a. udførelsen er påbegyndt med forbrugerens udtrykkelige forudgående samtykke; og
      b. forbrugeren har erklæret, at han herved mister sin fortrydelsesret.
      1.  
    Artikel 11 - Prisen

    1. Inden for den i tilbuddet angivne gyldighedsperiode vil priserne på de tilbudte produkter og/eller tjenester ikke blive forhøjet, medmindre ændringer i momssatser medfører prisændringer.
    2. I modsætning til det foregående punkt kan den erhvervsdrivende tilbyde produkter eller tjenester, hvis priser er bundet til udsving på finansmarkedet, og som den erhvervsdrivende ikke har indflydelse på, til variable priser. Denne afhængighed af udsving og det faktum, at eventuelt nævnte priser er vejledende, vil blive angivet i tilbuddet.
    3. Prisforhøjelser inden for 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis de skyldes lovgivningsmæssige bestemmelser.
    4. Prisforhøjelser fra 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis den erhvervsdrivende har aftalt dette og:
      a. de skyldes lovgivningsmæssige bestemmelser; eller
      b. forbrugeren har ret til at opsige aftalen fra den dag, hvor prisforhøjelsen træder i kraft.
    5. De priser, der er nævnt i tilbuddet på produkter eller tjenester, er inklusive moms.
    6. Alle priser er med forbehold for tryk- og sættefejl. Der tages ikke ansvar for konsekvenserne af tryk- og sættefejl. Ved tryk- og sættefejl er den erhvervsdrivende ikke forpligtet til at levere produktet til den fejlagtige pris.
      1.  
    Artikel 12 - Overensstemmelse og garanti

    1. Erhvervsdrivende sikrer, at produkter og/eller tjenester opfylder aftalen, de angivne specifikationer, rimelige krav til holdbarhed og/eller anvendelighed samt gældende lovbestemmelser og/eller myndighedskrav på tidspunktet for aftalens indgåelse. Hvis aftalt, garanterer erhvervsdrivende også, at produktet er egnet til andet end normal brug.
    2. Enhver garanti givet af erhvervsdrivende, producent eller importør berører ikke de lovbestemte rettigheder og krav, som forbrugeren kan gøre gældende over for erhvervsdrivende i henhold til aftalen.
    3. Eventuelle mangler eller fejlleverede produkter skal skriftligt rapporteres til erhvervsdrivende inden for 2 måneder efter levering. Produkterne skal returneres i original emballage og i ny stand.
    4. Garantiperioden, der ydes af erhvervsdrivende, svarer til fabriksgarantiperioden. Erhvervsdrivende er dog aldrig ansvarlig for produktets endelige egnethed til enhver individuel anvendelse af forbrugeren eller for eventuelle rådgivninger vedrørende brugen eller anvendelsen af produkterne.
    5. Garantien gælder ikke, hvis:
      forbrugeren selv har repareret og/eller ændret de leverede produkter eller har ladet dem reparere og/eller ændre af tredjepart;
      de leverede produkter har været udsat for unormale forhold eller på anden måde er blevet håndteret uagtsomt eller i strid med erhvervsdrivendes instruktioner og/eller emballagens anvisninger;
      manglen helt eller delvist skyldes forskrifter fastsat af myndigheder vedrørende arten eller kvaliteten af de anvendte materialer.
      1.  
    Artikel 13 - Levering og udførelse

    1. Erhvervsdrivende vil udvise størst mulig omhu ved modtagelse og udførelse af produktbestillinger samt ved vurdering af ansøgninger om levering af tjenester.
    2. Leveringsstedet er den adresse, som forbrugeren har oplyst til erhvervsdrivende.
    3. Med forbehold af bestemmelserne i stk. 4 i denne artikel, vil erhvervsdrivende udføre accepterede bestillinger med passende hastighed, dog senest inden for 30 dage, medmindre forbrugeren har accepteret en længere leveringstid. Hvis levering forsinkes, eller hvis en bestilling ikke eller kun delvist kan gennemføres, vil forbrugeren blive informeret herom senest 30 dage efter afgivelse af bestillingen. Forbrugeren har i så fald ret til at ophæve aftalen uden omkostninger. Forbrugeren har ingen ret til erstatning.
    4. Alle leveringstider er vejledende. Forbrugeren kan ikke udlede nogen rettigheder af eventuelt angivne tidsfrister. Overskridelse af en frist berettiger ikke forbrugeren til erstatning.
    5. Ved ophævelse i henhold til stk. 3 i denne artikel, vil erhvervsdrivende refundere det betalte beløb så hurtigt som muligt, dog senest inden for 14 dage efter ophævelse.
    6. Hvis levering af et bestilt produkt viser sig at være umulig, vil erhvervsdrivende bestræbe sig på at stille et erstatningsprodukt til rådighed. Senest ved levering vil det blive meddelt på en klar og forståelig måde, at der leveres et erstatningsprodukt. Ved erstatningsprodukter kan fortrydelsesretten ikke udelukkes. Eventuelle returfragtomkostninger afholdes af erhvervsdrivende.
    7. Risikoen for beskadigelse og/eller tab af produkter bæres af erhvervsdrivende, indtil det tidspunkt, hvor produkterne leveres til forbrugeren eller en forud udpeget og til erhvervsdrivende meddelt repræsentant, medmindre andet er udtrykkeligt aftalt.
      1.  
    Artikel 14 Løbende aftaler: varighed, opsigelse og forlængelse

    Opsigelse:

    1. Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale indgået for ubestemt tid, der omfatter regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenester, under overholdelse af de aftalte opsigelsesregler og en opsigelsesfrist på højst en måned.
    2. Forbrugeren kan opsige en tidsbegrænset aftale om regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenester ved udløbet af den fastsatte periode, under overholdelse af de aftalte opsigelsesregler og en opsigelsesfrist på højst en måned.
    3. Forbrugeren kan opsige de i de foregående afsnit nævnte aftaler:
      til enhver tid og uden begrænsning til et bestemt tidspunkt eller en bestemt periode;
      mindst på samme måde som de er indgået;
      altid med samme opsigelsesfrist som erhvervsdrivende har for sig selv.

      Forlængelse:

    4. En tidsbegrænset aftale om regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenester må ikke stiltiende forlænges eller fornyes for en bestemt periode.
    5. Undtagelsen er en aftale om regelmæssig levering af aviser, nyheds- og ugeblade, som kan forlænges stiltiende for en maksimal periode på tre måneder, hvis forbrugeren kan opsige denne forlængede aftale med en opsigelsesfrist på højst en måned.
  •  
  • Artikel 15 - Betaling

    1. Medmindre andet er angivet i aftalen eller yderligere betingelser, skal de beløb, som forbrugeren skylder, betales inden for 14 dage efter fortrydelsesfristens begyndelse, eller hvis der ikke er nogen fortrydelsesfrist, inden for 14 dage efter aftalens indgåelse. Ved en aftale om levering af en tjeneste begynder denne periode dagen efter, at forbrugeren har modtaget bekræftelsen på aftalen.
    2. Ved salg af produkter til forbrugere må forbrugeren aldrig forpligtes i de generelle vilkår til at foretage forudbetalinger på mere end 50 %. Hvis forudbetaling er aftalt, kan forbrugeren ikke gøre nogen rettigheder gældende vedrørende udførelsen af den pågældende ordre eller tjeneste(r), før den aftalte forudbetaling har fundet sted.
    3. Forbrugeren har pligt til straks at informere virksomheden om eventuelle unøjagtigheder i de oplyste eller angivne betalingsdata.
    4. Hvis forbrugeren ikke betaler til tiden, og virksomheden har gjort forbrugeren opmærksom på den forsinkede betaling og givet en frist på 14 dage for stadig at opfylde sine betalingsforpligtelser, er forbrugeren, efter udløbet af denne 14-dages frist, forpligtet til at betale lovbestemt rente på det udestående beløb, og virksomheden er berettiget til at opkræve de afholdte udenretslige inddrivelsesomkostninger. Disse inddrivelsesomkostninger beløber sig maksimalt til: 15 % af udestående beløb op til € 2.500; 10 % af de næste € 2.500 og 5 % af de næste € 5.000 med en minimumsgrænse på € 40. Virksomheden kan afvige fra disse beløb og satser til fordel for forbrugeren.

       

    Artikel 16 - Klageprocedure

    1. Virksomheden har en tilstrækkeligt offentliggjort klageprocedure og behandler klagen i overensstemmelse med denne procedure.
    2. Klager over udførelsen af aftalen skal indgives til virksomheden inden for en rimelig tid efter, at forbrugeren har opdaget manglerne, og skal være fuldstændige og tydeligt beskrevet.
    3. Klager, der indgives til virksomheden, besvares inden for en frist på 14 dage fra modtagelsesdatoen. Hvis en klage kræver en forventeligt længere behandlingstid, meddeler virksomheden dette inden for 14 dage med en bekræftelse af modtagelsen og en angivelse af, hvornår forbrugeren kan forvente et mere udførligt svar.
    4. Forbrugeren skal give virksomheden mindst 4 uger til at løse klagen i mindelighed. Efter denne periode opstår der en tvist, som er underlagt tvistbilæggelsesproceduren.

    Artikel 17 - Tvister

    1. På aftaler mellem virksomheden og forbrugeren, som disse generelle vilkår gælder for, finder udelukkende hollandsk lov anvendelse.
    2.  

    Artikel 18 - Supplerende eller afvigende bestemmelser

    Supplerende eller afvigende bestemmelser fra disse generelle vilkår må ikke være til skade for forbrugeren og skal være skriftligt fastlagt eller på en sådan måde, at de kan gemmes af forbrugeren på et holdbart medium.